وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
صفحه اصلياخبار فرهنگ سلامتپيام هاي سلامتيفیلم و تیزربازی های سلامتنرم افزارهای سلامتجدیدترین مطالب سلامتباورهای غلطروزهای سلامتآموزش همگانی تغذیه
صفحه اول
تماس با ما
RSS
پنج شنبه ٠٢ آذر ١٣٩٦  -  
 » 
عنوان ها
جدیدترین اخبار
جدیدترین مطالب
اخبار > اظهار اخطاری "غذاهای حساسیت زا" در برچسب های غذایی الزامی است
 


نسخه چاپي  ارسال به دوست
 رییس اداره نظارت بر فرآورده های غذایی با منشاء دامی و دریایی:
  اظهار اخطاری "غذاهای حساسیت زا" در برچسب های غذایی الزامی است

رییس اداره نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی و آشامیدنی با منشاء دامی و دریایی  سازمان غذا و دارو با اشاره به عنوان"اظهارات اخطاری" درمورد غذاهای حساسیت زا گفت: تولید کنند گان این قبیل فراورده ها باید این عنوان را  بر روی برچسب خود قید کنند.

به گزارش وبدا ، دکتر علی اکبر دادمهر با بیان اینکه جامعه سالم زیربنای توسعه هرکشور بوده و یکی از راه های نیل به این هدف برخورداری از تغذیه صحیح می باشد اظهار داشت:در اختیار قرار دادن اطلاعات لازم به صورت شفاف و قابل درک در مورد فرآورده های خوراکی و آشامیدنی به مصرف کننده ضروری است؛ از سوی دیگر با پیشرفت صنایع غذایی و افزایش رقابت آنها، گسترش تجارت بین المللی، ارتقاء فرهنگ مصرف کنندگان و توجه بیشتر آنها به عوامب موثر در سلامتی، برچسب گذاری به عنوان ابزای مهم جهت اطلاع رسانی به مصرف کنندگان و سازمان های ناظر اهمیت ویژه ای یافته است.

وی اضافه کرد: برچسب گذاری غذا اصلی ترین وسیله تبادل اطلاعات ما بین تولید کننده و فروشنده غذا از یک سو با خریدار و مصرف کننده از سوی دیگر است به همین دلیل ضوابط بهداشتی الزامات شفافی درمورد اطلاعاتی که باید به مصرف کننده بدهند و چگونگی نمایش آنها را برای صنعت فراهم می کنند.

دکتر دادمهر با اشاره به  عنوان "اظهارات اخطاری"  که برروی برچسب جهت هشدار به مصرف مصرف کننده نوشته می شود؛ غذاهای حساسیت زا  مثل شیر و فرآورده های حاوی لاکتور ، تخم مرغ و فرآورده های آن، غلات و فرآورده های غلات حاوی گلوتن را آز جمله آنها برشمرد.

وی همچنین با  نام بردن از ماهی و فرآورده های دریایی، بادام زمینی و مغزهای خوراکی چرب، دانه سویا و فرآورده های آن، سولفیت در غلظت بیش از 10 میلی گرم در کیلوگرم  و ژل رویال بعنوان دیگر غذاهای حساسیت زا در توضیح بیشتر تصریح کرد:  وجود مواد این چنینی حتی اگر به مقدار جزئی در فرآورده موجود باشد به دلیل اینکه بیشترین عامل حساسیت زایی را به خود اختصاص می دهند باید برای آگاهی مصرف کننده بر روی برچسب فرآورده در قسمت اجزای تشکیل دهنده اعلام شود.302/225

 
 يکشنبه ٨ مرداد ١٣٩٦- ٠٩:٢٥ / شماره خبر: ١٦٤٠٨٣
برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج